Tröttare och tröttare

altanmys

Orken och krafter lämnar min kropp så snabbt att jag har svårt att förstå. Nu kan jag knappt ta mig på stapplande ben från vardagsrum till sovrum, några gånger har jag till och med fått åka rullstol inomhus. Det tar emot, men är ju bara en tidsfråga tills jag får acceptera det helt.

Rullstolen som jag så envist inte behövde… Precis som alla andra hjälpmedel som nu fyller vårt hem. I rullstolen kan jag sitta på altanen och njuta av kvällssolen nu när det är så underbart. På dagarna blir det för varmt och jag är så nöjd med att njuta av det vackra därute från mina stora fönster i vardagsrummet, där jag trivs så att sitta.

Känner tyvärr också att jag blir allt tröttare även i knoppen. Får reducera antalet besök från att jag klarade flera på rad i början av veckan, är jag nu mer än nöjd med ett. Och helst bara en åt gången. Men det får gärna ta tid. Det är ju mina avskedssamtal och de blir alla så fina.

Besöket av pappa blir också jättefint trots att han är erkänner att han är livrädd först. Likaså av min kusin som jag mest pratat med på Facebook. Hon kommer från Västerås och lägger halva sitt Göteborgsbesök på mig. Men det blev verkligen fint. Jättefint. Och så har alla mina besök varit de senaste veckorna.. Känns så underbart.

Har till och med haft lite kraft att skriva lite de senaste dagarna. Det körde ihop sig i LungaLunga, härligt att fortfarande kunde hjälpa till med att reda ut. Och så har jag följt Emils och Stinas flytt från telefonen. Allt gick bra men var förstås stressigt att på 24 timmar köra Gbg-Sthlm tur och retur, tömma en lägenhet och sen fylla en. Men jag delar deras lycka över starten på ett nytt liv. Och är så glad att ha dem nära igen. Inte minst för Bosses del, sen.

Söndagen blir magisk. Har ännu ett fint avskedssamtal innan Bosse rullar ut mig på altanen vid halvfemsnåret då det blev för varmt inomhus men svalare utomhus. Jag sitter där till elva på kvällen, då är jag lite kall. Men fint snack med fina Martina och Linus  håller mig varm och sen med Iréne som masserar uppsvullen fot och ben i timma. Syster Linda får också ge mig kvällssprutor och nattamat/näringspåse där ute på altanen. Jag bara njuter av stunden. Ännu en bra dag.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone